رفع آلودگی هوا در گرو بارش باران

رفع آلودگی هوا در گرو بارش باران است.

به گزارش اکونگار به نقل از زومیت، پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی می‌گوید تا اواسط هفته، ساکنان کلانشهرها درگیر وارونگی دما و انباشت آلودگی هوا خواهند بود، تا وقتی که دوباره باد و باران بیاید.

با اینکه آلودگی هوای تهران بیش از همه به منابع متحرک نسبت داده می‌شود، افشاگری‌های مسئولان شهری توجه همه را بار دیگر به مازوت‌سوزی جلب کرده است.

 هفته گذشته، یک عضو شورای شهر تهران گفت: «شهروندان بدانند یکی از دلایل آلودگی هوای تهران در ۶ ماه دوم سال مازوت‌سوزی است.» حرف‌های او واکنشی به گفته‌های اخیر علی سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست بود که گفته بود نمی‌توانم قول بدهم که در زمستان مازوت‌سوزی نشود.

در نهایت آنچه همه انتظار داشتند اتفاق افتاد؛ مدیر عامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی گفت که در تهران و البرز مازوت‌سوزی نداریم. سخنگوی صنعت برق کشور هم گفته به‌هیچ‌عنوان اجازه استفاده از سوخت مازوت را در نیروگاه‌های مازوت‌سوز در کلانشهرها به‌ویژه اصفهان را نخواهیم داد؛ اما چنین اظهاراتی در سال‌های گذشته جلوی مازوت‌سوزی در کلانشهرهای آلوده را نگرفته است.

 در سال‌های گذشته که بحث مازوت‌سوزی به میان آمد مسئولان با قاطعیت گفتند که تنها مقصر آلودگی‌ هوا مثل همیشه وسایل نقلیه شخصی است و مازوت سوزاندن در شهرها بیشتر به شوخی می‌ماند اما خیلی طول نکشید که خبرهایی درباره مازوت‌سوزی از راه رسید.

 مازوت فراورده‌ای است که در ستون تقطیر پالایشگاه در آخرین مرحله و با بیشترین ماندگاری قرار دارد و معضل همیشگی آن انبارداری و ذخیره‌سازی است. به‌دلیل تحریم هم نمی‌‌توان آن را به مشتری بین‌المللی فروخت؛ پس آن را می‌سوزانند.

 مازوت‌سوزی هر بار یا تکذیب شده یا در جواب انتقادات کارشناسان و مردم گفته شده که در شرایط تحریم و کمبود سوخت، استفاده از مازوت از سر اجبار است.

مطالعه جدیدی در ژورنال Annals of Internal Medicine منتشر شده که اطلاعات نگران‌کننده‌ای می‌دهد؛ محققان متوجه شدند که قرارگرفتن در معرض "آلودگی هوای ناشی از ترافیک" که شامل گازهایی مانند دی‌اکسید کربن و ذرات معلق می‌شه، می‌تونه فشار خون رو درست مثل مصرف سیگار و نمک افزایش بده و حتی اون رو برای بیشتر از ۲۴ ساعت هم بالا نگه داره

ذرات ریز آلاینده هوا باعث مرگ سالانه بیش از ۸ میلیون نفر در سراسر جهان می‌شن و دانشمندان هم بیشترین نگرانی رو در مورد این ذرات دارن؛ ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون یا حدود یک سی‌ام قطر یک موی انسان که به اعماق ریه نفوذ می‌کنن و ممکنه که وارد جریان خون بشن و باعث ایجاد نوعی التهاب با درجه پایین و استرس اکسیداتیو در بدن بشن

 در ارتباط با این ذرات ولی آسم تنها نگرانی نیست چون قرارگرفتن در معرض ذرات آلاینده با افزایش خطر بیماری قلبی، سرطان و زوال عقل هم مرتبط بوده و حتی ممکنه خطر ابتلا به دیابت رو افزایش بده

داده‌های سازمان جهانی بهداشت نشون می‌ده که تقریباً تمام جمعیت جهان (۹۹ درصد) هوایی رو تنفس می‌کنن که حاوی سطوح بالایی از آلاینده‌ها هست.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان