توانمدسازی شرکت‌های مهندسی ایرانی برای ورود مؤثر به پروژه‌های بین‌المللی

رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران می‌گوید حضور مدرسین صندوق توسعه بین‌المللی اوپک (OFID) و برگزاری دوره آموزشی، توانمندسازی شرکت‌های مهندسی ایرانی برای ورود مؤثر به پروژه‌های بین‌المللی را به دنبال دارد.

به گزارش اکونگار به نقل از اتاق ایران، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران درباره کارگاه تخصصی با حضور مدرسین صندوق توسعه بین‌المللی اوپک (OFID) که قرار است پس از ۱۸ سال با همکاری سازمان سرمایه‌گذاری خارجی ایران و به درخواست کمیسیون خدمات فنی مهندسی اتاق ایران، چهارشنبه و پنجشنبه برابر با 24 و 25 اردیبهشت ماه برگزار شود، گفت: این دوره آموزشی می‌تواند نشانه‌ای از گشایش‌های جدید در فضای همکاری‌های بین‌المللی و فرصتی برای توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور باشد.

علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین درباره اهداف برگزاری کارگاه آموزشی در حوزه صندوق توسعه بین‌المللی اوپک (OFID) گفت: هدف اصلی از این کارگاه، توانمندسازی شرکت‌های مهندسی ایرانی، اعم از پیمانکاران و مهندسین مشاور برای ورود مؤثر به پروژه‌های بین‌المللی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های نهادهای معتبر بین‌المللی مانند صندوق توسعه بین‌المللی اوپک (OFID) است. حضور مدرسین رسمی این نهاد در ایران پس از ۱۸ سال، نشانه‌ای از گشایش‌های جدید در فضای همکاری‌های بین‌المللی و فرصتی کم‌نظیر برای توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی به شمار می‌آید. این دوره به همت سازمان سرمایه‌گذاری خارجی ایران و به درخواست کمیسیون خدمات فنی مهندسی اتاق ایران برگزار می‌شود.

نقوی ادامه داد: در حوزه خدمات فنی و مهندسی، OFID از طریق تخصیص وام‌های توسعه‌ای، کمک‌های بلاعوض و همکاری با بانک‌های توسعه‌ای منطقه‌ای و جهانی، فرصت‌های متعددی را برای مشاوران و پیمانکاران بین‌المللی فراهم می‌کند. شرکت‌هایی که با فرآیندها، معیارها و سازوکارهای همکاری با OFID آشنا باشند، می‌توانند در مناقصات پروژه‌های تحت حمایت این صندوق مشارکت کنند. یکی از اهداف این کارگاه نیز دقیقاً همین است؛ آموزش چگونگی حضور موفق در چنین پروژه‌هایی و آشنایی با الزامات فنی، مالی و حقوقی آن‌ها.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درباره محورها و موضوعاتی که قرار است در این کارگاه آموزشی مورد توجه باشد، گفت: این کارگاه تخصصی در چهار محور اصلی طراحی شده است:

1.معرفی ساختار و مأموریت‌های OFID و سیاست‌های حمایتی آن

2. فرآیندهای تأمین مالی پروژه‌ها، مدل‌های مشارکت و ساختار قراردادهای بین‌المللی

3. آموزش عملی حضور در مناقصات بین‌المللی، از ثبت‌نام تا تدوین پیشنهادات فنی و مالی

4. معیارهای ارزیابی پیشنهادها و فرآیند انتخاب مشاوران و پیمانکاران توسط نهادهای بین‌الملل

او در بخش دیگری از سخنان خود اثرگذاری برگزاری چنین کارگاهی بر آینده فعالیت‌های بین‌المللی شرکت‌های ایرانی را مورد توجه قرار داد و افزود: این قبیل کارگاه‌ها نقش کلیدی در انتقال دانش کاربردی، شناسایی فرصت‌ها و برقراری ارتباط مؤثر با نهادهای بین‌المللی دارند. یکی از خلأهای اصلی شرکت‌های ایرانی، عدم آشنایی با رویه‌های رسمی حضور در پروژه‌های توسعه‌ای جهانی است. بنابراین تلاش داریم با چنین برنامه‌هایی، این خلأ را پر کنیم و مسیر ورود به بازارهای صادراتی خدمات فنی و مهندسی را هموارتر سازیم.

نقوی خاطرنشان کرد: فرصت بازگشت ایران به عرصه توسعه بین‌المللی می‌تواند از طریق این آموزش‌ها و ورکشاپ‌ها تقویت شود. این حضور مدرسین OFID پس از قریب به دو دهه، یک علامت مثبت و مهم است. از همه شرکت‌های فعال در حوزه خدمات فنی و مهندسی دعوت می‌کنم از این فرصت استفاده کنند، آموزش ببینند، شبکه‌سازی کنند و برای حضور در بازارهای جهانی آماده شوند. آینده این حوزه در گرو تخصص، تعامل و جسارت است.

رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران تأکید کرد: در پایان این دوره آموزشی به شرکت‌کنندگان گواهینامه رسمی بین‌المللی اعطا می‌شود که در فرآیند شرکت در مناقصات خارجی، دارای امتیاز مثبت و تأثیرگذار است

نقوی درباره چگونگی حضور در این دوره نیز گفت: ثبت‌نام برای حضور در این کارگاه از طریق سایت رسمی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران انجام می‌شود. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به درگاه اطلاع‌رسانی اتاق ایران، اطلاعات کامل دوره را مشاهده و فرآیند ثبت‌نام را تکمیل کنند. ظرفیت دوره محدود است، بنابراین توصیه می‌کنم ثبت‌نام در اسرع وقت انجام شود.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه