سهم کمتر از ۰.۱ درصدی ایران از بازار ۸ تریلیون دلاری صنعت حلال
رئیس اتاق کرج، با اشاره به اینکه سهم ایران از بازار ۸ تریلیون دلاری صنعت حلال کمتر از ۰.۱ درصد است، گفت: ما خواستار تشکیل شورای عالی برند ملی حلال ایران و ایجاد منطقه ویژه صادرات محصولات حلال هستیم.

به گزارش اکونگار به نقل از اتاق ایران، رئیس اتاق کرج، گفت: سهم ایران از بازار 8 تریلیون دلاری صنعت حلال کمتر از 0.1 درصد است و ما نتوانستهای از ظرفیتهای خود در این حوزه به خوبی استفاده کنیم.
پرهام رضایی، در همایش توسعه صنعت حلال در بازارهای جهانی با رویکرد نوآوری، ادامه داد: این بازار شامل تولیدات غذایی، دارو، پوشاک، گردشگری و حتی خدمات نوین مانند بلاکچین و هوش مصنوعی و ... است. اما ما سهم ناچیزی از آن داریم. در حالی که مالزی، ترکیه، عربستان و حتی کشورهای غیرمسلمان مانند تایلند و برزیل با دیپلماسی اقتصادی، شبکهسازی و استانداردسازی سهم قابلتوجهی از این بازار به خود اختصاص دادهاند. این یک وضعیت هشداردهنده است.
او ادامه داد: مالزی با راهاندازی یک برند شاخص در زمینه حلال تنها در سال ۲۰۱۹ موفق به صادرات ۴۴ میلیارد دلار شده است. ترکیه هم جایگاه مناسبی در تولید و صادرات این محصولات دارد. عربستان هم با تأسیس مرکز هلال فرایند واردات و صادرات حلال خود را هوشمند کرده است. حتی برزیل که کشوری غیراسلامی است سالانه بیش از دو میلیارد دلار گوشت حلال به کشورهای اسلامی صادر میکند.
رضایی تأکید کرد: متأسفانه ایران با تولید سالانه 110 میلیون تن مواد کشاورزی و غذایی اما دستاوردی نداشته و صادرات ما در حوزه غذایی به صورت خام و بدون نشان حلال و بستهبندی مناسب انجام میشود. در تولید دارو و مواد آرایشی و بهداشتی به دلیل نداشتن نشان بینالمللی حلال بازار را واگذار کردهایم. همچنان که در گردشگری حلال دستاوردی نداشتهایم.
او با بیان اینکه استان البرز با برخورداری از برخی زیرساختها قابلیت تبدیل شدن به پایلوتی برای تولید و صادرات حلال را دارد، افزود: برای توسعه صنعت حلال، اتاق البرز با همراهی اتاق ایران و دستگاههای مرتبط، تشکیل میز ملی توسعه صنعت حلال، تدوین نقشه صادرات حلال به ۱۵ کشور منطقه، صدور گواهی حلال و همکاری با سازمانهای جهانی از جمله موسسه استاندارد کشورهای اسلامی را در پیش گرفته است.
رضایی، تأکید کرد: ما خواستار تشکیل شورای عالی برند ملی حلال ایران متصل به برندهای جهانی، صدور گواهی حلال و ایجاد منطقه ویژه صادرات محصولات حلال و تدوین سند دیپلماسی صادرات حلال هستیم.
در ادامه این همایش، دبیرکل استاندارد و مترولوژی سازمان کشورهای اسلامی (SMIIC) در پیامی به این همایش گفت: صنعت حلال با سرعت در حال پیشرفت است و مصرفکنندگان خواهان شفافیت و صداقت در آنچه مصرف میکنند، هستند.
او ادامه داد: استانداردهای حلال چهارچوب منظم و یکپارچهای در جهان دنبال میکنند که اجازه میدهد مصرفکنندگان درک همگونی از مفهوم حلال داشته باشند.
او تأکید کرد: با پایبندی به استانداردهای SMIIC صداقت، مسئولیتپذیری، شفافیت و چارچوبهای اسلامی را انتشار میدهیم. ما به دنبال ایجاد اکوسیستم حلال تابآور، پایدار و با استانداردهای با شمولیت بالا هستیم.
امضای تفاهمنامه همکاری میان کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران و اتاق کرج
در پایان این همایش و در راستای همکاری مشترک برای توسعه بازار حلال و افزایش سطح اطلاعات فعالان این بازار، تفاهمنامهای بین کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران و اتاق کرج امضا شد.