«اکونگار» گزارش میدهد؛
اشاره به مافیای پیمانکاری در صحن بهارستان / پایان سلطه مافیای شرکتی نزدیک است؟
بسیاری از کارگران و کارمندان ایرانی که غیرمستقیم با دولت کار میکنند به تبعیض حقوقی خود اعتراض دارند و آنها که بیش از یک میلیون هستند در سالهای اخیر همواره به این موضوع اعتراض داشتهاند.

بهگزارش اکونگار: جدال مافیای پیمانکاری، کارگران و برخی از مسوولان که دغدغه جامعه دارند همچنان ادامه دارد ولی گویی هرچه میکوبند به در بسته میخوردند و انگار قدرت مافیاهایی که بهدولت متصل هستند بیش از چیزی است که در رسانهها آمده است. در این مورد باید اشاره کنیم که بیش از یک میلیون کارگر شرکتی و ارکان ثالث نهادهای دولتی از جمله وزارت نفت، بیش از سهسال است در انتظار اجرای طرح ساماندهی هستند تا با حذف پیمانکاران قرارداد مستقیم شوند. این طرح بعد از بارها رفت و برگشت میان بهارستان و شورای نگهبان، هنوز در بایگانی مجمع تشخیص معطل مانده است ولی با این حال دولت چهاردهم و سازمان امور استخدامی طرحهای جدیدی برای ساماندهی این کارگران و کارمندان ارائه دادهاند ولی در این مورد گفته میشود که دستهای پشتپرده اجازه بهسرانجام رسیدن این داستان را نمیدهند در ادامه این گزارش به آخرین اعتراضها در کف خیابان و صحن مجلس خواهیم پرداخت.
لحظهشماری برای اجرای طرح
طرح ساماندهی کارکنان دولت که مدتها است مورد انتظار نیروهای شرکتی و قراردادی بوده، حالا وارد فاز اجرایی شده و طبق اعلام منابع رسمی، احتمال آغاز اجرای آن از خرداد ۱۴۰۴ وجود دارد. هدف اصلی این طرح، حذف شرکتهای پیمانکاری و عقد قرارداد مستقیم با نیروهای شرکتی است تا عدالت استخدامی و امنیت شغلی بیشتری برای کارکنان فراهم شود. بر اساس مفاد این طرح: «نیروهای شرکتی تماموقتی که تا پایان سال ۱۴۰۱ در دستگاههای اجرایی فعالیت داشتهاند و در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نیز مشغول به کار بودهاند، مشمول قرارداد مستقیم خواهند شد. پس از پایان قرارداد فعلی با شرکت تأمین نیرو، این کارکنان با خود دستگاه اجرایی قرارداد میبندند.»
تجمع مقابل وزارت نفت
هفته گذشته شماری از کارگران ارکان ثالث نفت و گاز که سالها است به بیعدالتیها اعتراض دارند مقابل وزارت نفت دست به تجمع صنفی-قانونی زدند. این کارگران که طرف قرارداد با شرکتهای مختلف هستند و در مناطق عملیاتی متفاوت مشغول به کار، هفدهم اردیبهشت به تهران آمدند و در خیابان حافظ تهران جمع شدند تا شاید صدایشان بهجایی برسد. این کارگران که بیش از 3 سال است در انتظار اجرای ساماندهی و حذف شرکتهای واسطه هستند؛ بهخبرگزاری کار ایران میگویند: «مدام وعده و وعید شنیدیم اما پیمانکاران جای پایشان قرصتر و محکمتر شد.»
به گفته این کارگران، «حذف پیمانکارها» یک مطالبهی جمعی است که سالهاست بیجواب مانده؛ آنها از رییسجمهور و شخص وزیر نفت درخواست دارند با حذف پیمانکاران، موجبات برقراری عدالت را فراهم سازند.
شان کارگران را پایین آوردهاند
«روحالله موسوی بیدلی»، عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس در جلسه علنی روز گذشته در تذکری گفت: «طرح حذف شرکتهای پیمانکاری، تامین نیروی انسانی و ساماندهی کارکنان دولت ماهها است که بهتصویب رسیده و بارها از همین تریبون نمایندگان محترم خواستار اجرایی شدن آن شدند، اما بهنظر میرسد ارادهای برای اجرایی شدن آن وجود ندارد. با اجرایی شدن این طرح منافع چه کسانی به خطر میافتد که اجازه عملیاتی شدن آن را نمیدهند؟ چرا باید بخشی از حقوق کارگران و کارکنان که در این وضعیت سخت اقتصادی پایین بودن دستمزدها را تحمل میکنند و چرخ تولید را به حرکت در میآورند، به جیب واسطهها برود؟ چرا باید بستری فراهم باشد که حقوق قشر زحمتکش جامعه روزها و ماهها با تأخیر پرداخت شود تا صاحبان شرکتهای واسطه از سودهای کلان بانکی بهرهمند بشوند؟ نوع برخورد این شرکتهاشان و منزلت کارگران و کارکنان را پایین آورده است. کارگری که با افتخار نان حلال برای خانوادهاش فراهم میکند و باید دستش را بوسید، گاهی مجبور میشود به خاطر حفظ اندک درآمدش در مقابل زیاده خواهیها و برخوردهای نادرستی شرکتها سکوت کنند. نیروی کار از امنیت شغلی برخوردار نیست. زیرا این شرکتها به راحتی هر فردی را که با آنها همراه نباشد را با یک امضا حذف میکنند و در مقابل پیشنهادی پاسخگو نیستند. قراردادهای استثماری شرکتها راه هرگونه اعتراض را بر کارکنان بسته است. امروز اجرایی شدن این طرح خواسته به حق کارکنان دولت و کارگران است. از این رو از مسئولین میخواهیم به بهانه بسته شدن قراردادها اجرای آن را به سال آینده موکول نکنند هرچه سریعتر زمانبندی دقیق برای اجرایی قانون ارائه شود.»