عضو هیات رئیسه انجمن فولاد:

نوسان قیمتی شدید حاصل قیمت‌گذاری دستوری / فاطمی‌امین از دور وزارت صمت را اداره می‌کند

عضو هیات رئیسه انجمن فولاد گفت: سیدرضا فاطمی امین در دولت مشغول است و از راه دور وزارت صمت را مدیریت می‌کند.

به گزارش اکونگار، در یک سال گذشته، تولیدکنندگان و فعالان حوزه فولاد، اعتراض‌های ممتدی به دخالت‌های دولت در صنعت فولاد و در رابطه با مشکلات قیمت‌گذاری دستوری در این صنعت داشتند.  قیمت‌گذاری دستوری  برای صنعتی مانند فولاد که به راحتی می‌تواند از طریق بورس کالا به قیمت واقعی نزدیک شده و کشف قیمت شود، یک حرکت رو به عقب است. فولاد محصولی است که با استفاده از بستر بورس کالا می‌تواند با قیمت‌های نزدیک به قیمت جهانی خرید و فروش شود، اما دخالت‌های مستقیم دولت در این زمینه منجر به رشد فسادهای اقتصادی بزرگی شده است. 

نسخه پیچی پاستور نشینان برای وزارت صمت 

 احمد دنیانور عضو هیات رئیسه انجمن تولید کنندگان فولاد ایران در این رابطه به خبرگزاری بازار گفت: صدور قیمت‌های دستوری توسط وزیر پیشین صمت موجب اختلال در بازار شده و نوسان قیمتی شدید ایجاد کرده است.

دنیانور می گوید: وزیر پیشین وزارت صمت (سید رضا فاطمی امین) علیرغم اینکه الان در ریاست جمهوری مشغول است از دور وزارت صمت را اداره می کند. به عبارت ساده تر ایشان در پاستور نشسته و از آنجا برای وزارت صنعت، معدن و تجارت نسخه می پیچد.

وی افزود: در واقع وزیر پیشین یکسری بخشنامه برای صنایع فولادی از ریاست جمهوری صادر و به وزارتخانه ابلاغ کرده است و به این ترتیب در امورات ما دخالت کرده و الان بازار را به هم ریخته است.

احمد دنیاور

زلزله در جریان تولید 

این عضو هیات رئیسه انجمن تولید کنندگان فولاد ایران تاکید کرد: در واقع وزیر پیشین یکسری قیمت های دستوری صادر کرده و نوسان شدیدی را در بازار فولاد ایجاد کرده است؛ به این معنا که الان بازار دچار یکسری التهاباتی شده چون همانطور که می دانید تولید یک جریان است و یک لحظه مقطعی نیست و وقتی در این جریان اختلالی پیش بیاید کلیه نظامات این جریان به هم می ریزید.

وی ادامه داد: با این تفاسیر در حال حاضر شرایط به نحوی شده است که تولید کننده نمی تواند کالا را بفروشد، تولید کننده پایین دستی نگران است که قیمت پایین تر از محصول او بیاید و غیره. اینها در مجموع تعادل بازار را به هم می زند.

دنیانور با اشاره با احتمال قطعی گاز نیز گفت: از یکسو هم احتمال قطع گاز برای واحدهای تولید آهن اسفنجی موجب شده واحدهای فولادسازی و ذوب برای تامین مواد اولیه دچار نگرانی شوند.

ادعای سود ۲۰۰ درصدی برای صنعت فولاد کذب است

وی ادامه داد: از سوی دیگر افراد بی مسئولیتی هم مانند برخی از نمایندگان مجلس برای مطرح شدن و رفتار رسانه ای مدام بر صنعت فولاد کشور می تازند و حرف های غیرکارشناسی می زنند و این باعث شده که صنعت فولاد کشور دچار التهاب شود. به عنوان مثال آقای «سیاه کلی» نماینده قزوین بدون علم و دانش ادعای سود ۲۰۰ درصدی برای صنعت فولاد کشور دارد و این حرف بی اساس را مدام در رسانه های تکرار می کنند در حالی که چنین چیزی نیست.

دنیانور افزود: همانطور که می دانید واحدهای فولادی عمدتا واحدهای بورسی هستند و حداکثر سودی که در کدال اعلام شده ۱۹ تا ۲۵ درصد است.

وی معتقد است نماینده نامبرده با توجه به نزدیک شدن به زمان انتخابات مجلس برای مطرح کردن خود دائما از سوددهی ۲۰۰ درصدی صنعت فولاد کشور در رسانه های حرف می زند و چنین حرف های غیر کارشناسانه ای بر مصایب صنعت فولاد می افزاید.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان