احداث کارخانه ۳۶۰ میلیون یورویی در بندرعباس

کارخانه تولید اسیدفسفریک با ظرفیت تولید سالانه ۳۶۰ هزار تن اسیدفسفریک به همراه واحدهای جانبی با سرمایه بالغ بر ۳۶۰ میلیون یورو در منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس بندرعباس توسط کنسرسیوم متشکل از شرکت مهندسی و ساخت فرآوری صنایع غیر آهنی نیپک و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا احداث می‌شود.

به گزارش اکونگار و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه ، محمد عابدی نژاد مدیر عامل هلدینگ سرمایه گذاری مس سرچشمه از ابلاغ قرارداد احداث کارخانه تولید اسیدفسفریک بندرعباس به کنسرسیومی متشکل از شرکت مهندسی و ساخت فرآوری صنایع غیر آهنی نیپک و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا خبر داد.

عابدی نژاد با استناد به قرارداد واگذاری احداث این کارخانه به کنسرسیوم مذکور گفت:  کارخانه تولید اسیدفسفریک با ظرفیت تولید سالانه ۳۶۰ هزار تن اسیدفسفریک به همراه واحدهای جانبی دیگر در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس بندرعباس احداث می‌شود.

مدیر عامل هلدینگ سرمایه‌گذاری مس سرچشمه مدت زمان تعیین شده برای اجرای این پروژه را ۳۰ ماه و مدت زمان راه‌اندازی آن را ۱۲ ماه اعلام کرد و افزود: سرمایه‌گذاری به صورت ارزی ۲۳۰ میلیون یورو و به صورت ریالی بیش از ۷۲ هزار و ۲۴۲ میلیارد ریال پیش‌بینی شده است و درصد مشارکت شرکت نیپک که یکی از شرکت‌های تابعه هلدینگ سرمایه‌گذاری مس است در بخش مهندسی پایه و خرید خارجی صد درصد و در بخش خرید داخلی ۵۰ درصد می باشد.

وی در بخش دیگر توضیحات خود درباره پروژه از احداث واحدهای جانبی در کنار کارخانه تولید اسید فسفریک خبر داد و اذعان داشت: احداث کارخانه خالص‌‌‌سازی اسیدفسفریک به میزان ۱۵۰‌هزار تن در سال، احداث واحد تولید گچ درمانی، واحد ید و واحدهای جانبی برای تولید مواد اولیه کود شیمیایی از دیگر واحدهایی هستند که در کنار این کارخانه ساخته می‌‌‌شوند.

عابدی نژاد در بخش پایانی صحبت‌های خود به بازار مصرف محصول تولید شده در این کارخانه پرداخت و تصریح کرد: اسید فسفریک بازار مصرف گسترده‌ای در صنایع مختلف دارد؛ به عنوان نمونه ماده اولیه و پایه برای تولید کودهای شیمیایی در صنایع کشاورزی و همچنین ماده اولیه تولید اسید فسفریک خوراکی در صنایع غذایی و دارویی است؛ با احداث این کارخانه و واحدهای تولیدی مکمل، ضمن دستیابی کشور به کالای استراتژیک و بی نیاز شدن از واردات این محصول  به کشور، تبدیل به یکی از کشورهای تولید و صادرکننده این محصول استراتژیک می‌شویم. و علاوه بر کسب منافع مالی، به لحاظ زیست محیطی این طرح تاثیرات چشمگیری در کاهش آلودگی و گازهای آلاینده محیط زیست در جریان تولید مس کاتد خواهد داشت.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان