هشدار به فعالان بازار پرریسک و نامطمئن طلای آب شده

مدیرکل استاندارد استان تهران با اعلام اینکه طلا مشمول اجرای استاندارد اجباری است، گفت: آزمایشگاه‌های عیارسنجی طلا (ری‌گیری) باید از سازمان ملی استاندارد ایران پروانه تایید صلاحیت داشته باشند.

به گزارش اکونگار به نقل از تسنیم، قاسم فدوی گفت:  آزمایشگاه‌های عیارسنجی طلا (ری‌گیری) باید از سازمان ملی استاندارد ایران پروانه تایید صلاحیت داشته باشند. مشاهده می‌شود سایت‌هایی تاسیس شده تا با ردیابی نتایج عیارسنجی‌های نامعتبر، خریداران را ترغیب به ورود به بازار پرریسک و نامطمئن طلای آب شده کنند.

وی تاکید کرد: از آنجایی که گسترش فعالیت این آزمایشگاه‌ها، می‌تواند سرمایه‌های مردم را به خطر اندازد و موجب آشفتگی در عیار مصنوعات طلا شود، اداره‌کل استاندارد استان تهران طی مکاتبه‌ای با اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی و نیز اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، نسبت به استفاده از آزمایشگاه‌های عیارسنجی بدون پروانه تایید صلاحیت هشدار داد.

چند واحد تولیدی طلا و سنگ‌های قیمتی در کشور فعالند؟

مدیرکل استاندارد تهران تشریح‌کرد: با توجه به فراوانی تعداد آزمایشگاه‌های فاقد صلاحیت، فعالیت آن‌ها در زمینه عیارسنجی در سطح بازار و پیرو اطلاع‌رسانی‌های پیشین مبنی بر بی‌اعتباری نتایج صادره در آزمایشگاه‌های مذکور، تاکید می‌شود ارائه خدمات آزمون عیارسنجی فقط بر اساس استاندارد ملی 8106 «اندازه‌گیری مقدار طلا در آلیاژهای فلزات گران‌بها به روش کوپلاسیون» معتبر است.

این مقام مسئول متذکر شد: همه آزمایشگاه‌ها موظف به اخذ تاییدیه صلاحیت از سازمان ملی استاندارد ایران و استفاده از روش استاندارد در انجام آزمون هستند. در غیر این صورت فعالیت و نتایج عیارسنجی صادره توسط آنها مورد تایید این اداره‌کل نبوده و مسئولیت عواقب ناشی از آن بر عهده آزمایشگاه‌های مربوطه، استفاده‌کنندگان از خدمات آنها و مراجع صادرکننده مجوز فعالیت آن‌ها است.

مدیرکل استاندارد استان تهران با اعلام اینکه طلا مشمول اجرای استاندارد اجباری است، گفت: آزمایشگاه‌های عیارسنجی طلا (ری‌گیری) باید از سازمان ملی استاندارد ایران پروانه تایید صلاحیت داشته باشند و نتایج آزمون در آزمایشگاه‌های عیارسنجی فاقد صلاحیت، حتی با دستگاه هم معتبر نیست. 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه