تعویق در پرداخت مطالبات این گروه از گندمکاران

رئیس بنیاد ملی گندم کاران با انتقاد از پرداخت نشدن مطالبات گندمکاران در سال جدید گفت: کشاورزان بدون دریافت پول گندم در معیشت خود دچار مشکل می‌شوند.

به گزارش اکونگار به نقل از  صدا و سیما، عطاالله هاشمی با بیان اینکه طبق قانون خرید تضمینی، پول گندم کاران می‌بایست ۲۴ ساعت بعد از تحویل گندم به سیلو‌ها پرداخت شود اظهار داشت: تاخیر حدود یک ماهه در این موضوع باعث بروز مشکلاتی برای کشاورزان شده و حتی می‌تواند در روند تولیدات آتی نیز ایجاد مشکل کند.

هاشمی گفت: امسال پس از هفته نخست فروردین، برداشت گندم در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر شروع شد و تاکنون نزدیک به یک میلیون و چهارصد و هشتاد هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان از آن‌ها خریداری شده است.

گره کار پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران کجاست

وی افزود: اگرچه در سال‌های گذشته نیز پرداخت پول گندم با تاخیرات چند ماهه مواجه می‌شد، اما ما سال گذشته بعد از رایزنی‌های بسیار زیادی که با وزارت جهاد کشاورزی، سازمان برنامه بودجه، وزارت امور اقتصادی و نمایندگان مجلس داشتیم، به این نتیجه رسیده بودیم که موضوع خرید گندم به اعتبار و جایگاه مطمئن خود می‌رسد و امسال مشکلی نخواهیم داشت، اما متاسفانه الان بیش از یک ماه است که پول گندم به کشاورزانی که محصول خود را تحویل داده‌اند پرداخت نشده است.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: این درحالی است که امسال به دلایلی مانند کمبود آب و بارندگی، احتمالا نسبت به پارسال تولید کمتری خواهیم داشت و این موضوع پرداخت نشدن پول گندم نیز باعث نارضایتی کشاورزان می‌شود.

وی تصریح کرد: کشاورز حدود ۹ ماه منتظر چنین روز‌هایی است تا با فروش محصول خود، درآمدی داشته باشد، اما تاکنون ریالی پرداخت نشده و ممکن است مشکلاتی را هم در تحویل کشت سال آینده ایجاد کند.

هاشمی به اشاره به کاهش بارندگی در برخی از نقاط کشور گفت: در مناطقی از کشور برخی از دیمزار‌ها از ۵۰ تا ۹۵ درصد آسیب دیده‌اند و مزارع گندم آبی نیز به دلیل تامین نشدن به موقع نهاده‌هایی مانند کود مشکلاتی داشته‌اند.

وی افزود: در هیم زمینه ما از صنایع پتروشیمی نیز گله داریم و توقع داریم که به بازار داخلی بیشتر توجه کنند.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران درباره میزان تولید گندم گفت: اگر تعاملات به موقع انجام شود، ما پیش بینی می‌کنیم که بین ۸ تا ۹ میلیون تن خرید تضمینی انجام می‌شود.

وی افزود: البته تولید گندم تا ۱۲ میلیون تن نیز می‌رسد، اما اگر قیمت خرید تضمینی اصلاح نشود و پول گندم نیز به موقع پرداخت نشود، احتمالا فروش گندم به دولت کاهش می‌یابد.

هاشمی با ابراز نگرانی از کاهش خرید تضمینی گندم اظهارداشت: اگر پرداخت‌ها به موقع انجام نشود و قیمت نیز اصلاح نگردد، ما نگرانیم که بخشی از گندم صرف خوراک دام و طیور شود و یا احتکار شده و سر از بازار غیرقانونی و قاچاق در بیاورد.

وی تصریح کرد: اگر خرید تضمینی گندم ۸ تا ۹ میلیون تن باشد بازهم ناچاریم کسری گندم مورد نیاز کشور را وارد کنیم که این امر برای امنیت غذایی و اقتدار غذایی مضر است.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه