شرط تحقق شعار سال ۱۴۰۳ در حوزه سلامت

سال ۱۴۰۳ از سوی رهبر انقلاب، «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شد تا بیش از پیش متوجه جایگاه تولید در پیشرفت اقتصادی کشور باشیم و حوزه سلامت نیز از شعار سال مستثنی نیست.

به گزارش اکونگار به نقل از مهر؛ نقش مردم در تولید را نمی‌توان منکر شد و از همین رو، مشارکت مردم در این بخش؛ نه تنها هیچ عارضه و خطری برای تولید ندارد، بلکه می‌تواند منجر به رشد تولید و در نتیجه آن، رشد اقتصاد و بهبود اوضاع کشور شود.

شعار سال ۱۴۰۳، از سوی رهبری، «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شد تا بیش از پیش متوجه اهمیت تولید در پیشرفت کشور باشیم. در این بین، حوزه سلامت نیز از اهمیت زیادی در شعار سال ۱۴۰۳ برخوردار است و می‌توان به این نکته توجه داشت که چگونه می‌توانیم به تحقق شعار سال در حوزه سلامت کمک کنیم.

علیرضا چیذری، عضو هیأت مدیره انجمن حامی تجهیزات پزشکی و دارویی به این سوال پاسخ داد که چگونه می‌توان به تحقق شعار سال ۱۴۰۳ در حوزه تجهیزات پزشکی کمک کرد.

او گفت: مهم‌ترین نکته در شعار سال ۱۴۰۳، کمک گرفتن از مردم و با حمایت از مردم است؛ یعنی اینکه اصل ۴۴ قانون اساسی را معتبر بدانیم و نسبت به انجام اصلاحات آن اقدام کنیم.

چیذری افزود: دولت باید از دخالت در تولید و رقابت با بخش خصوصی کنار بکشد و دست دراز کند به سمت تولید کننده و تأمین کننده‌ای از جنس مردم که سود و زیان برای او اهمیت دارد و مهم است.

او ادامه داد: حفظ منافع مادی کاسب، تاجر و تولید کننده، باعث می‌شود آن تجارت؛ موفقیت آمیز و رو به جلو باشد. در غیر این صورت، سرنوشت کارخانه‌هایی مثل ارج، آزمایش و…، نشان دهنده این است که وقتی بخش خصوصی انگیزه درآمدزایی و رقابت را از دست بدهد و دولت بیاید تولید را در دست بگیرد و مدیر دولتی هم انگیزه‌ای ندارد، چون حقوق او از خزانه دولت پرداخت می‌شود و ریسک هم نمی‌کند که ارگان‌های نظارتی بیایند یقه او را بگیرند. در واقع، بهترین کار در مدیریت دولتی این است که ریسک نکند؛ در نتیجه، تجارتی که ریسک و رقابت و تلاش نداشته باشد، محکوم به فنا و شکست است.

چیذری تصریح کرد: یک مدیر بخش دولتی اگر بخواهد ارگان ذی ربط خود را خیلی پرورش دهد و پول خرج کند، و زیرساخت‌های شرایط رقابتی را ایجاد کند؛ چند وقت بعد نهادهای نظارتی به این مدیر دولتی می‌گویند که پول پاشی کرده‌ای و…، و البته درست هم هست؛ زیرا مدیر دولتی نباید این کارها را انجام دهد. بنابراین، بهتر است که اقتصاد و تولید را به دست مردم و رقابت را به بازار بسپاریم؛ چون باعث ارتقای کیفیت می‌شود. یعنی هر محصول و کالایی، قیمت مناسب و کیفیت مطلوب نداشته باشد، تولید کننده سعی می‌کند خودش را به بازار رقابت برساند.

عضو هیأت مدیره انجمن حامی تجهیزات پزشکی و دارویی تاکید کرد: در حوزه سلامت، متأسفانه بدعتی در ۳۰ سال اخیر شکل گرفته که طی آن، مدیران وزارت بهداشت بعد از ترک پست مدیریتی؛ در بخش خصوصی فعال می‌شوند که شائبه‌هایی ایجاد می‌کند که اصلاً زیبا نیست.

او افزود: باید به مؤسسات و نهادهای بخش خصوصی بسیار اهمیت بدهیم و آنها را چابک تر و صاحب تولید و تجارت بدانیم و اقتصاد را به سرعت؛ نه به کندی ۲۰ سال اخیر، به جلو ببریم و کارها را انجام بدهیم.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان