اعلام جمعیت بیکاران جهان از سوی سازمان جهانی کار/ حداقل دستمزدها با تورم جهانی منطبق نیست

دبیرکل سازمان جهانی کار با اعلام اینکه در پایان سال ۲۰۲۳ جمعیت بیکار جهان به ۴۳۵ میلیون نفر رسیده است گفت: سال گذشته حداقل دستمزد کشورها نتوانسته با نرخ تورم جهانی منطبق شود و ارزش دستمزدهای حقیقی در جهان کاهش یافته است.

به گزارش اکونگار، در اواسط سال 2023، سازمان جهانی کار وضعیت حقوق و دستمزد کارگران در جهان را اعلام کرد. براساس داده‌های این سازمان کشورهای مالت، مکزیک، برزیل، کلمبیا و شیلی کمترین حداقل دستمزد ملی را برای کارگران دارند.

بررسی‌های سازمان جهانی کار نشان می‌دهد که پایین‌ترین رتبه پرداخت حقوق کارگران به کشور مالت اختصاص دارد که حداقل دستمزد تضمین‌شده در آن تنها ۱٫۵ دلار در ساعت است. مکزیک در سال ۲۰۲۳ دستمزد ساعتی خود را ۲۰ درصد افزایش داد و به ۱٫۸ دلار رساند. حداقل دستمزد برزیل هم در ماه می با افزایشی ۱٫۳۸ درصدی به ساعتی ۲٫۴ دلار رسید. حداقل دستمزد کلمبیا برای شروع سال جاری ۳ دلار و دستمزد شیلی در ماه سپتامبر حداقل حقوق خود را به ۳٫۷ دلار در ساعت رساند. 

بالاترین و پایین‌ترین نرخ دستمزد در جهان / کارگران ایرانی چند دلار حقوق می‌گیرند؟

سازمان جهانی کار در ماه‌های پایانی سال 2023 اعلام کرد که حداقل دستمزد واقعی در ۳۸ کشور جهان که از اعضای سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی هستند، از ۱٫۵ تا ۱۳٫۸ دلار در ساعت متغیر است. طبق آمارهای جهانی، فرانسه بیشترین رقم را به عنوان حداقل دستمزد واقعی می‌پردازد.

سازمان جهانی کار

عدالت اجتماعی حلقه مفقوده شاخص‌های اصلی سیاست‌گذاری

به گزارش پایگاه خبری ILO، هونگبو بر ضرورت محوریت عدالت اجتماعی و توزیع صحیح ثروت در سیاست‌های اتحادیه اروپا تاکید کرد.

دبیرکل سازمان جهانی کار در نشست مشترک با وزرای اتحادیه اروپا بر لزوم بازگرداندن عدالت اجتماعی در میان شاخص‌های اصلی سیاست‌گذاری قاره اروپا تاکید کرد. 

عوامل موثر در تشدید شرایط سخت معیشتی اقشار آسیب‌پذیر

گیلبرت هونگبو، دبیرکل سازمان جهانی کار ILO، به وزرای اتحادیه اروپا گفت: تأثیر متقابل بین بحران‌های منطقه‌ای، زیست محیطی و اقتصادی، نابرابری‌های اجتماعی موجود را بدتر کرده و معیشت آسیب‌پذیرترین قشرها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. 

او در نشست غیررسمی اتحادیه اروپا درباره عدالت اجتماعی و اشتغال ریاست ریاست بلژیک در شورای اتحادیه اروپا از ضرورت همگرایی اجتماعی و توجه عدالت اجتماعی در اروپا و سراسر جهان سخن گفت. 

هونگبو در این نشست گفت که بهبود اقتصادی و اجتماعی پس از همه‌گیری کرونا متوقف شده است و هشدار داد که نابرابری‌ها پیشرفت به سوی عدالت اجتماعی را برای همه کشورها دشوار ساخته است. 

خشکسالی

سالانه 2میلیون نفر به جمعیت بیکاران اضافه می‌شود

وی با اشاره به گزارش جدید اشتغال سازمان جهانی کار اظهار کرد: بحران اشتغال باعث شده که سالانه دو میلیون بیکار جدید به جهان اضافه شود، بدون آنکه از جمعیت بیکار کنونی کاسته شود. در پایان سال ۲۰۲۳ جمعیت بیکار جهان به ۴۳۵ میلیون نفر رسیده است. همچنین سال گذشته حداقل دستمزد کشورها نتوانسته با نرخ تورم جهانی منطبق شود و ارزش دستمزدهای حقیقی در جهان کاهش یافته است. 

او از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن خواست تا از ائتلاف جهانی برای عدالت اجتماعی حمایت کنند و برای کاهش بحران نابرابری، توزیع مجدد ثروت و فرصت‌ها و ترویج کار شایسته را برای همه کارگران، صرف نظر از جنسیت، نژاد و قومیت آن‌ها در دستور کار قرار گیرد.

هونگبو در پایان گفت: «بدون افزایش رشد کار شایسته میان مردم، رسیدن به توسعه پایدار ممکن نخواهد بود».

از دیگر رسانه ها
دیدگاه
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان