حمایت فرابورس ایران از شرکت‌های دانش‌بنیان

مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به حمایت فرابورس از شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان گفت: بازار راهبری برای این شرکت‌ها در فرابورس ایجاد شده است.

به گزارش اکونگار به نقل از ایرنا، محمدعلی شیرازی روز پنجشنبه در نشست فعالان اقتصادی خراسان رضوی با مدیران و روسای ارشد بازار سرمایه در مشهد افزود: فرابورس مشکلی برای اضافه کردن شرکت‌های تولیدی به تابلوی فرابورس ندارد.

وی تاکید کرد: تولید، اشتغال و مالیات سه مولفه مسئولیت اجتماعی هر شرکت را تشکیل می‌دهند و اگر شرکتی بتواند این سه مولفه را پوشش دهد، مسئولیت اجتماعی خود را به طور کامل محقق کرده است.

وی در خصوص حمایت مالی فرابورس از نیروگاه‌های بادی و خورشیدی گفت: ۹۰ درصد نیروگاه‌های بادی کشور توسط فرابورس پذیرش شده‌اند و از پذیرش نیروگاه‌های خورشیدی نیز استقبال می‌شود.

اعلام شرایط دادوستد بلوکی صندوق‌های قابل معامله

مدیر عامل فرا بورس همچنین پیشنهاد داد که در ایران چند شرکت بزرگ ایجاد شود که زیرساخت نیروگاه‌های خورشیدی را تامین کنند.

وی شرکت‌های صادرات محور را در اولویت فرابورس دانست و گفت: فرابورس اولویت خود را به شرکت‌های صادرات‌ محوری اختصاص می‌دهد که می‌خواهند جهانی شوند.

شیرازی در خصوص پذیرش باشگاه‌های ورزشی در فرابورس اظهار کرد: هیچ باشگاه پذیرش‌شده‌ای در فرابورس نداریم، اما خراسان رضوی جزو اولین استان‌هایی بوده است که یک شرکت با زمینه فعالیت ورزشی و سرگرمی در فرابورس پذیرش داشته است.

وی همچنین نسبت به پذیرش شرکت نمایشگاه بین‌المللی مشهد در فرابورس اعلام آمادگی کرد.

مدیر عامل فرابورس در پاسخ به سوالی پیرامون قیمت‌گذاری در فرابورس گفت: فرابورس قیمت‌گذاری نمی‌کند بلکه قیمت را کشف می‌کند و این بازار است که قیمت را تعیین می‌کند.

شیرازی همچنین پیشنهاد داد که برای حضور هتل‌ها در فرابورس و سودآوری آن‌ها می‌توان از ابزارهای جایگزین مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات استفاده کرد.

 

محمدعلی چمنیان

 

بهبود رتبه خراسان رضوی در محیط کسب‌ وکار

نایب‌ رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست ضمن اشاره به بهبود رتبه استان در شاخص ادراک از محیط کسب‌ و کار و رسیدن به جایگاه برتر کشوری، بر ضرورت افزایش تعامل بخش خصوصی با بازار سرمایه تاکید کرد.

محمدعلی چمنیان با بیان اینکه فعالان اقتصادی استان به ابزارهای بهتر تامین مالی نیاز دارند، گفت: برگزاری رویدادهایی مانند نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس و نشست‌هایی با مسوولان بازار سرمایه به شبکه‌سازی موثر بین بخش خصوصی و نهادهای مالی کمک می‌کند.

وی با اشاره به افزایش شفافیت در اقتصاد استان خاطر نشان کرد: برخی فعالان اقتصادی هنوز در مورد ورود به بازار سرمایه تردید دارند.

نایب‌ رییس اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: مدیران بازار سرمایه باید برای افزایش اعتماد فعالان اقتصادی اقدامات لازم را انجام دهند و ثبات بازار را در شرایطی که فضای رسانه‌ای می‌تواند به‌سرعت بر بورس اثر بگذارد، حفظ کنند.

وی همچنین به موضوع مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها (CSR) در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: حساسیت سهامداران به هزینه‌های شرکت‌ها در حوزه‌های خارج از فعالیت‌های مستقیم اقتصادی، نیازمند چارچوبی مشخص برای رسمیت بخشیدن به ایفای نقش‌های اجتماعی شرکت‌هاست.

چمنیان در پایان با اشاره به فعالیت ۱۸ کمیسیون فعال در اتاق بازرگانی خراسان رضوی از حضور پررنگ بانوان و جوانان در این کمیسیون‌ها خبر داد.

شهرام عیدی زاده

 

درخواست‌های جدید برای بهبود بازار سرمایه

رییس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست درخواست‌هایی برای ساماندهی و بهبود وضعیت صادرات برخی محصولات استان را مطرح کرد.

شهرام عیدی زاده با اشاره به سابقه خراسان رضوی به عنوان قطب زعفران، پیشنهاد کرد که مشابه صندوق ملی زعفران برای محصولات دیگری مانند پسته و کشمش نیز استانداردهایی تعریف شود تا این محصولات بتوانند به بورس وارد شوند و همچون زعفران ترتیبات لازم برای تشکیل صندوق مالی خود را پیدا کنند.

وی همچنین به موضوع زیره سبز اشاره و تاکید کرد: باید امکان‌پذیری ورود این محصول به بورس با ایجاد صندوق‌های کالایی و قراردادها را بررسی کرد.

رییس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی خراسان رضوی زاده در ادامه خواستار ایجاد تابلوی منطقه‌ای شرق کشور در فرابورس شد و گفت: بسیاری از واحدهای کوچک و متوسط در استان برای ورود به بورس با چالش‌های زیادی مواجه هستند، راه‌اندازی این تابلو می‌تواند کمک شایانی به این واحدها کند.

وی به تامین مالی از طریق ابزار «پروژه محور» در بورس اشاره و این سوال را مطرح کرد که چگونه می‌توان امکان تامین مالی طرح‌های ریلی بزرگی همچون قطار سریع‌السیر مشهد – گلبهار و قطار برقی مشهد – تهران یا طرح های مرتبط با زیارت و گردشگری مانند حرم تا حرم فراهم کرد.

عیدی زاده همچنین از مسوولان بورس خواست که مولفه مسوولیت‌های اجتماعی را به تابلوی بورس یا فرابورس اضافه کنند، تا عملکرد واحدهای استان در این حوزه به‌طور شفاف‌تری مشخص شود و در راستای ارتقای مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها گام برداشته شود.

 

حسین محمدیان

 

لزوم حمایت از شرکت‌های صادرات محور

رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی بخش صادرات استان، بر لزوم حمایت‌های جدی از شرکت‌های صادرات محور تاکید کرد.

حسین محمدیان افزود: با توجه به پیوستن ایران به بازارهای منطقه‌ای اوراسیا، تعداد شرکت‌های صادرات محور در این عرصه بسیار کم است و این مشکل بخشی از پیامدهای تحریم‌هاست که مانع از سرمایه‌گذاری کافی در تشکیل این شرکت‌ها شده است.

وی پیشنهاد داد که بورس و فرابورس با شرکت‌های دارای بیس صادرات همکاری کنند تا زمینه‌سازی برای توسعه بیشتری در این حوزه فراهم شود، این اقدام مشابهی است که شرکت‌های صادرات محور در دیگر کشورها انجام می‌دهند.

رییس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی خراسان رضوی بر لزوم استفاده از ابزار «پروژه - محور» در بورس برای واحدهای تولیدی صادرات محور و زنجیره‌های ارزش در استان، مانند زنجیره فولاد، مس و گوهرسنگ‌ها تاکید کرد و گفت: این ابزار می‌تواند در توسعه صادرات استان و افزایش توان رقابتی این صنایع موثر باشد.

وی همچنین به رشد ۳۲ درصدی صادرات خراسان رضوی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: در سال گذشته، ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار کالا از این استان صادر شد، در حالی که رشد متوسط صادرات کشور ۱۶.۲ درصد بود.

به گفته وی، ۲ میلیارد دلار از کالاهای صادراتی خراسان رضوی به افغانستان ارسال شده و پیش‌بینی می‌شود این میزان در سال جاری به چهار میلیارد دلار برسد.

رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همکاری‌های لازم بتوانند شرکت‌های صادرات محور قوی‌تری در استان ایجاد کنند و زمینه‌ساز توسعه بیشتر صادرات شوند.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه