مالیات بر عایدی سرمایه پیش از بودجه امسال در مجلس نهایی می‌شود

رئیس کمیته مالیاتی کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت چهاردهم از کمیسیون اقتصادی درخواست ارائه نقطه نظرات درباره مالیات بر عایدی سرمایه را داشت که ما نیز با آن موافقت کردیم و درخواست کردیم تا پیش از تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۴ توافقات مجلس و دولت بر سر این پایه مالیاتی نهایی سازی شود.

به گزارش اکونگار به نقل از تسنیم، سید فرید موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست تبیین افزایش سهم درآمد‌های مالیاتی در برنامه هفتم با اشاره به تلاش مجلس برای تصویب و نهایی سازی مالیات بر عایدی سرمایه گفت: در سال‌های اخیر با توجه به محدودیت‌هایی که در درآمد‌های نفتی ایجاد شده است، درآمد‌های مالیاتی مورد توجه قرار گرفته است. به دلایل مختلفی تصمیمات سیاسی و اقتصادی که در سال‌های گذشته گرفته شده منجر شده است که تورم در کشور رخ بدهد و در ادامه آن پایه‌های مالیاتی پراکنده‌ای به تصویب رسیده است.

او افزود: به همین خاطر معتقدیم می‌بایست در پایه‌های مالیاتی ساماندهی صورت بگیرد. پایه مالیاتی به نام مالیات بر عایدی سرمایه با استفاده از تکنولوژی در سایر کشور‌ها ثمره مطلوبی داشته که در ایران هم سال هاست برای تصویب آن تلاش می‌شود. با استقرار دولت جدید، درخواستی مبنی بر بررسی این طرح مطرح شد که کمیسیون اقتصادی هم آن را پذیرفت، مطالعاتی در مرکز پژوهش‌های مجلس انجام گرفت تا تصمیم گیری بر اساس هدف‌های دولت چهاردهم و برنامه‌های آن و متوازن با نیاز‌های جامعه صورت بگیرد.

برنامه همتی برای ساماندهی وضعیت مالیات‌ها چیست؟

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از دولت درخواست کردیم که هرچه سریع نقطه نظرات خود درباره مالیات بر عایدی سرمایه را به کمیسیون اقتصادی ارجاع دهند تا برای رفع ایرادات و تصویب این قانون پیش از تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۴ تصمیم گیری شود.

همچنین عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نشست تبیین افزایش سهم درآمد‌های مالیاتی در تولید ناخالص داخلی، گفت: موضوع درآمد‌های مالیاتی که جزو ضرورت‌های دولت‌ها و بودجه نویسی است، نباید ما را از بهره برداری از میادین مشترک نفتی و مدیریت درآمد‌های نفتی غافل کند چرا که این منابع هم حق مسلمه مردم و کشورما است.

وی افزود: در سال‌های اخیر توجهی که به بحث درآمد‌های مالیاتی شده است منجر شده که از درآمد‌های نفتی و نوآوری در این بخش به ویژه استفاده از ظرفیت میادین مشترکمان غافل شویم.

توجه ویژه به مالیات در برنامه هفتم

آقای موسوی با اشاره به تفاوت‌های برنامه هفتم و ششم در بحث درآمد‌های مالیاتی گفت: برنامه هفتم نگاه مثبتی به درآمد‌های مالیاتی داشته به ویژه در بحث کاهش مالیات بر اشخاص حقیقی و مشاغل، ساماندهی پایه‌های مالیاتی و شفافیت و توسعه فناوری‌های مالیاتی است. خوشبختانه با توجه به اینکه دولت چهاردهم برنامه اجرایی خود را برنامه هفتم قرار داده است امیدوارتریم که اجرای این برنامه جدی‌تر خواهد بود.

این نماینده مجلس ضمن انتقاد به برخی از پایه‌های مالیاتی گفت: اعتقاد دارم برخی از پایه‌های مالیاتی ما را به بیراهه برده است. به طور مثال ما برای ایجاد عدالت مالیاتی به خودرو‌های لوکس، خانه‌های لوکس و خانه‌های خالی مالیات بستیم ولی عایدی برای ما نداشته است. یعنی به قدری که هزینه برای قانون گذاری صرف شده برای ما عایدی نداشته است. به نظرم می‌بایست برای مردم اعلام شود که این پایه‌های مالیاتی چقدر درآمد داشته اند. ما این پایه‌های مالیاتی را گرفته ایم و از سمتی دیگر بخش‌های دیگری که می‌توانستیم مالیات ستانی کنیم را رها کردیم. در نتیجه این پایه‌ها باید ساماندهی شوند.

پیشرفت سامانه مودیان خوب، اما فراگیری کم

او تاکید کرد: در بحث فناوری‌های مالیاتی، هم اکنون سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی در دست اجراست که انصافا اجرای آن به خوبی و با برنامه درست انجام می‌شود، اما هنوز یادگیری و درک این موضوع در جامعه فراگیر نشده است. زمانی که درک عمومی از اجرای یک قانون انجام نشود طبیعتا همراهی با مجری قانون هم اتفاق نخواهد افتاد.

ساماندهی معافیت‌های مالیاتی ضروری است

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به معافیت‌های صادراتی هم گفت: در سال‌های گذشته متاسفانه تنها ابزار قانون گذار برای حمایت از یک کسب و کار اعطای معافیت‌های مالیاتی بوده است. هنوز این عزم برای ساماندهی معافیت‌های مالیاتی در قوا دیده نشده است. همه مصمم هستند، اما به نتیجه‌ای نرسیدند. معتقدم بالاخره باید در یک جا به این باور برسیم که باید معافیت‌های مالیاتی را ساماندهی کنیم چرا که پراکندگی و تعداد بالای آن‌ها دردسر ساز شده است.

آقای موسوی ادامه داد: فرهنگ پرداخت مالیات هنوز در جامعه شکل نگرفته و عده‌ای هنوز معتقدند چرا مالیات بدهیم که حقوق کارکنان دولت را بپردازیم. باید همه ما برای فرهنگسازی مالیاتی تلاش کنیم در غیر این صورت انتظار اینکه مالیات تبدیل به تکلیف شهروندی باشد دست نیافتنی است.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اکونگار هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد