نفس‌های بریده اقتصاد اروپا در رقابت با چین

نتایج نظرسنجی بانک مرکزی اروپا نشان داد که شرکت‌های منطقه یورو با کندی اقتصاد و افزایش رقابت از سوی چین روبرو هستند، زیرا تعرفه‌های آمریکا به اعتماد به نفس آنها ضربه می‌زند و رقبا را مجبور به جست‌وجوی بازارهای جدید می‌کند.

به گزارش اکونگار به نقل از  ایسنا، بانک مرکزی اروپا روز پنجشنبه، نرخ بهره را بدون تغییر نگه داشت و ارزیابی تقریبا خوش‌بینانه‌ای از اقتصاد منطقه یورو ارائه کرد که باعث ایجاد تردید در میان سرمایه‌گذاران در مورد تسهیل بیشتر سیاست‌های پولی شد، حتی با وجود تهدیدهای تعرفه‌ای آمریکا که چشم‌انداز را مبهم می‌کند.

نتایج نظرسنجی بانک مرکزی اروپا از ۷۲ شرکت بزرگ فعال در منطقه یورو به کندی در بخش‌های تولید و خدمات اشاره دارد که به چشم‌انداز ضعیف‌تر برای اشتغال و قیمت‌ها منجر می‌شود.

اما و اگرهای کاهش نرخ بهره بانکی در اروپا

بانک مرکزی اروپا اعلام کرد: نتایج حاکی از کاهش فعالیت در ماه‌های اخیر به دلیل تعرفه‌ها، تنش‌های ژئوپلیتیکی و عدم اطمینان ناشی از آن بود که به اعتماد تجاری و مصرف‌کننده آسیب رساند. بازخورد این نظرسنجی با رشد بسیار متوسط در هر دو سه‌ماهه دوم و سوم مطابقت داشت.

شرکت‌هایی که بانک مرکزی اروپا از آنان نظرسنجی کرد، تعرفه‌های آمریکا را عامل منفی رشد اقتصادی معرفی و اظهار کردند که رقابت از سوی کالاهای چینی «نقش فزاینده‌ای» در این مورد ایفا می‌کند.

بانک مرکزی اروپا اعلام کرد: فشار نزولی بر فعالیت و قیمت‌ها، منعکس‌کننده کاهش تقاضا و تا حدی ناشی از انحراف تجارت از آسیا و به ویژه چین بود، زیرا صادرکنندگان منطقه به دنبال جایگزینی برای بازار آمریکا بودند. این امر تاکنون بیشتر بر کالاهای واسطه‌ای تاثیر گذاشته و تاثیر کمی بر قیمت‌های نهایی مصرف‌کننده داشته یا اصلا تاثیری نداشته است، اما انتظار می‌رود در ماه‌ها و سه‌ماهه‌های آینده گسترش یابد.

این بانک افزود: در مقابل، بخش‌های خرده‌فروشی و خدمات مصرفی تا به امروز حداقل تاثیر، یا اصلا تاثیری بر فعالیت یا قیمت‌های خود گزارش نکرده‌اند و پیش‌بینی نمی‌کنند که در آینده نزدیک نیز تاثیر زیادی داشته باشد.

سایت دیلی استار گزارش کرد انتظار می‌رود رشد دستمزدها از سرعت ۴.۵ درصدی ثبت شده در سال گذشته نزول کند، اما این میزان کمتر از نظرسنجی قبلی است. اکنون شرکت‌ها پیش‌بینی می‌کنند که دستمزدها در سال جاری میلادی، ۳.۳ درصد و در سال ۲۰۲۶، ۲.۸ درصد افزایش یابد.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه